malwarebytes AM sučelje

Malwarebytes je ovog tjedna izdao novu verziju Malwarebytes Anti-Malware 2.1.4 jednog od najpopularnijih alata za uklanjanje malwarea.

Nova verzija sama po sebi ne bi bila neka velika novost s obzirom da tvrtka redovito izbacuje nove verzije, no ova donosi novo minimalističko sučelje, koje je pojednostavljeno u odnosu na prethodne verzije Malwarebytes Anti-Malwarea.

Automatske nadogradnje definicija sada se pokreću prilikom svakog pokretanja, a korisnik može odabrati kada da nadogradi program. Kod završetka skeniranja sve pronađene stavke su po defaultu, označene za prebacivanje u karantenu, a one koje želite zadržati morate ručno odselektirati.

Novina je i kada se program minimizira, da se pojavljuje i na samoj alatnoj traci umjesto u system trayu kao što je to bio do sada slučaj.

Malwarebytes AM 2.1.4 osim ovih promjena donosi ispravke nekih bugova, kako bi program zadovoljio sva vaša očekivanja. Opširnije o svim promjenama možete pronaći na službenom forumu.

Ostale značajke nisu promijenjene, tako da i dalje Free verzija služi za skeniranje sustava u potrazi za malwareom i ostalim kompjuterskim napasnicima, dok Premium verzija nudi i zaštitu u stvarnom vremenu. Nakon pokretanja dovoljno je pokrenuti skeniranje sustava s opcijom Scan now kako bi program pregledao da li vaše računalo je zaraženo ili ne.

Na kraju skeniranja sve zaražene datoteke ili ključevi u registru Windowsa se premještaju u karantenu, a ukoliko je pronađena neka opasnija prijetnja Malwarebytes Anti-Malware će zatražiti da resetirate računalo nakon skeniranja kako bi ona bila uklonjena. Po potrebi sve stavke u karanteni možete i izbrisati zauvijek s vašeg računala.

Program je dostupan za Windowse XP, 7, 8/8.1 i možete ga preuzeti s ove stranice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here