Prestigio MultiPad PMP5080 PRO tablet,  je trenutno jedan od najpovoljnih entry-level 8“ tableta dostupnih na domaćem tržištu. U pakiranju s tabletom dolazi punjač, USB kabel za spajanje s računalom, futrola,  kratke upute za korištenje i jamstveni list. MultiPad PMP5080 PRO,  kao i ostali Prestigio proizvodi, dolazi s međunarodnim jamstvom od 2 godine.

Prestigio MultiPad PMP5080 PRO tehničke specifikacije

Zaslon8 ″, 800 x 600 px
Dimenzije203.1 x 153.4 x 11.2 mm
Težina490 g
Kamera VGA 0.3 MP
Operativni sustavAndroid 4.0 Ice Cream Sandwich
Chipset / ProcesorARM Cortex-A8 1GHz
RAM1 GB
Interna memorija64 GB
Baterija 5000mAh

Dizajn

Tablet je kvalitetno dizajniran, s prednje strane se nalazi 8“  zaslon, indikator punjenja i kamera.Za razliku od prijašnjih, ovaj model nema hardverskih tipki, i dolazi opremljen s Androidom 4.0 ICS.
Stražnja strana je presvučena kvalitetnom gumom koja sprječava klizanje tableta prilikom držanja u ruci. Na bočnim stranicama su smješteni:  gumb za paljenje,  gumb kontrolu glasnoće i utori za povezivanje tableta. Od utora na uređaju se nalaze 3.5mm audio utor, USB 2.0 utor i HDMI utor.

Zaslon

Zaslon na ovom uređaju je dijagonale 8“, rezolucije 800 x 600 PX. Prikaz slike je vrlo dobar, s obzirom na rezoluciju, jedina je zamjerka što dolazi do refleksije prilikom korištenja tableta na suncu.

Operativni sustav i aplikacije

Kao što smo već  naveli, ovaj uređaj dolazi s instaliranim Androidom 4.0 ICS operativnim sustavom. Nakon paljenja, operativni sustav se podiže vrlo brzo i nakon manje od 1 minute uređaj je spreman za korištenje. Nakon prvog pokretanja moguće je odabrati i nekoliko aplikacija koje možete instalirati na tablet. Prilikom korištenja operativni sustav radi brzo i tečno, bez zastajkivanja, čak i kada se koristi više aplikacija istovremeno. Kao je  Prestigio poznat i po svojim e-book čitačima,  u ovaj tablet je instalirano i par odličnih aplikacija za čitanje knjiga.

Prestigio MultiPad PMP5080 PRO 1

Korisnik na raspolaganju ima pet početnih ekrana za dodavanje prečaca i widgeta, a u gornjem desnom uglu je ikona preko koje se pristupa svim instaliranim aplikacijama.

Ostale značajke

Prestigio MultiPad PMP5080 PRO opremljen je 1 GHZ ARM Cortex A8 procesorom  i 1 GB DDR3 RAM memorije. Za pohranu podataka korisnik ima 8 GB prostora. Od toga 1.5 GB zauzimaju operativni sustav i aplikacije.  Za spajanje na internet koristi se  isključivo Wifi konekcija, a za video pozive tu se nalazi i 0.3 MP kamera.

Uređaj podržava sve najpoznatije  video (AVI, 3GP, MP4, RM, RMVB, FLV, MKV, MOV, VOB, DAT, MPEG-4) , slikovne (PNG, JPG, BMP, GIF) i audio (APE, AAC, VBR, MP3, WAV, OGG, FLAC) zapise.

Prestigio MultiPad PMP5080 PRO 2

Baterija

Nažalost autonomija baterije je ispod očekivanja. Iako je kapacitet 5000 mAh i prema specifikacijama bi trebala izdržati do 5 sati, to se u praksi nije pokazalo istinitim. Već nakon dva sata potrebno je nanovo napuniti tablet, a punjenje od nule do maksimuma traje nekoliko sati, tako da je ovaj tablet najbolje kad god možete spojiti na punjač.

Cijena uređaja na našem tržištu je oko 1200 kn.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here