Nokia lumia 1020

Nokia je službeno predstavila svoj novi najjači pametni telefon – Lumiu 1020, na konferenciji održanoj u New Yorku, a ono što ovaj telefon razlikuje od ostalih je kamera.

Kamera

Kao što je i najavljeno Nokia Lumia 1020 dolazi s 41 MP kamerom s PureView senzorom. Ovaj senzor omogućava kombiniranje sedam piksela u jednom u procesu pod nazivom „oversampling“, što omogućava snimanje visoko detaljnih fotografija, čak i kada se zoomiraju. Lumia 1020 će imati i mogućnost snimanja 1080p videozapisa, a za fotografiranje pri smanjenom osvjetljenju koristiti će  LED svijetlo.

Finski proizvođač je u ovaj pametni telefon ugradio i optičku stabilizaciju koja bi trebala pomoći prilikom snimanja videozapisa.

Prilikom fotografiranja korisnici će imati na raspolaganju brojne dodatne opcije poput namještanja svjetline, kontrasta, ekspozicije, fokusa… a u ukoliko niste profesionalni fotograf, moguće je uključiti automatsko podešavanje kako bi uređaj sam prilagodio sve postavke za snimanje najčistijih fotografija.

Specifikacije uređaja

Nokia Lumia 1020 će imati 4.5 inčni AMOLED HD+ zaslon rezolucije 1,280 x 768 px, 1.5GHz dvojezgreni procesor, 2 GB radne memorije i 32 GB prostora za pohranu podataka. Kako je ovo Windows Phone, korisnici imaju dodatnih 7 GB prostora na Microsoftovom SkyDrive cloud servisu.

Što se tiče povezivosti, uređaj je opremljen s Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, LTE, HSPA, Bluetoothom i NFCom. Kao i ostali Nokia Windows Phone uređaji i ovaj će imati sjajno plastično kućište.

Početak prodaje se očekuje krajem mjeseca i to prvo u SAD-u, dok još nema informacija kada će se ovaj uređaj pojaviti u prodaji u Europi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here