Street View i Panoramio thumbs

Google je na I/O konferenciji održanoj prošli tjedan, između ostalog, predstavio i redizajnirane Karte. Da bi pristupili novim Google Kartama putem web preglednika na desktop računalima, potrebno je prethodno zatražiti pozivnicu na ovom linku.

Novi izgled

Čim prvi put posjetite stranicu s Kartama, možete primijetiti novi dizajn. Sama karta se prikazuje preko cijelog zaslona, tako da više nema lijeve alatne trake. Na dnu zaslona se prikazuje alatna traka „Pretraživanje“ s thumnailovima  koji su poveznice prema fotografijama iz Street viewa i Panoramia.

Pretraživanje se vrši putem widgeta u lijevom gornjem uglu. Aplikacija automatski pohranjuje sve upite iz pretraživanja, ukoliko ste prijavljeni na svoj Google račun, kako bi u budućnosti mogla davati prilagođene rezultate za svakog korisnika.

Za pristup Street Viewu više nije potrebno povlačiti ikonu pegmana, već je dovoljno kliknuti na ulicu na karti i ukoliko je Street view  dostupan, ispod widgeta za pretraživanje će se pojaviti opcija za prebacivanje na Street view.

Novi izgled Google karte

Info kartice

Rezultati pretrage se prikazuju putem info kartica, ispod search widgetima. U sklopu rezultata pretrage prikazuju se u karticama se prikazuju i razni rezultati s Knowledge Grapha.

Rezulati pretrage u karticama

Upute

Unaprijeđen je i sustav za upute odnosno navigaciju, tako da je dovoljno na karti odabrati početnu i odredišnu točku, a Google karte će prikazati najbolju rutu.  Na nekim lokacijama u upute su uključene i linije javnog prijevoza.

Upute

Osim za web preglednike, nove Google karte su dostupne putem aplikacije za Android i iOS uređaje.

 

 

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

1 komentar

 1. Lijep pozdrav.
  Ja ustvari imam pitanje.
  Kako bih na jednu google kartu prikazao npr. 50 ili više lokacija.
  Kad koristim ona slova za oznaku, kad ih potrošim više ne mogu ubacivati lokacije.
  Molim pomoć.

  Hvala, lijep pozdrav.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here