Upute

Još u svibnju na I/O 2015 konferenciji ekipa iz Google je najavila da će Google karte uvesti mogućnost izvanmrežne odnosno offline navigacije.

Od tada je prošlo gotovo 6 mjeseci i sada je ta značajka napokon dostupna svim korisnicima Android uređaja i a uskoro bi trebala biti dostupna i korisnicima Google Karata na iOS-u.

I prije uvođenja offline navigacije Google Maps su se pokazale kao jedna od najpouzdanijih i najkorištenijih aplikacija za pronalazak željenog odredišta, no uvođenje ove značajke će omogućiti korisnicima da pronađu put do odredišta čak ako nisu spojeni na internet vezu.

Sada će svi moći koristiti turn-by-turn upute, pretraživati odredišta pa čak i dobiti informacije o mjestima interesa ili tvrtkama koje ih zanimaju i njihovim lokacijama.

I do sada je bilo moguće preuzeti dio karte koji vam je potreban, no navigacija nije bila podržana. Sada ćete moći odabrati željeni grad ili dio Google karte koji želite preuzeti na svoj uređaj, a aplikacija će se automatski pokrenuti u offline načinu rada ukoliko niste spojeni na internet.

Aplikacija vrši ažuriranja karata i preuzimanje novih samo kada ste spojeni na Wi-Fi kako ne bi trošila vaš podatkovni promet.  Kako preuzeti željeni dio karte i više informacija o svemu ovome možete pronaći na službenom Google blogu, a najnoviju verziju za Android uređaje možete preuzeti na Google Play trgovini.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here