Google Karte povijest

Google je uveo novu opciju u kartama koja služi za prikazivanje lokacija na kojima ste se nalazili u prošlosti, objavljeno je na njihovom blogu.

Usluga će povlačiti podatke s svih uređaja na koje ste povezani putem Googleovog računa i putem nje ćete moći saznati koja ste mjesta posjećivali. Uskoro će se u mobilnim i desktop aplikacijama Google Maps pojaviti poveznica Your timeline putem koje pristupate ovoj opciji.

Inače, ovim podacima ste i do sada mogli pristupiti putem kontrolne ploče Google računa na adresi myaccount.google.com , no sada će se povijest lokacija vidjeti i u kartama.

I nove Google Fotografije će također biti korištene za prikazivanje podatka o vašoj lokaciji u prošlosti, ukoliko ste uključili opciju geo lociranja.

Problemi s zaštitom privatnosti?

Ekipa iz Googlea tvrdi da na ovaj način neće biti ugrožena vaša privatnost jer ove informacije će biti dostupne isključivo vama. No da ne bi bilo problema korisnici će moći ručno obrisati pojedine dane, mjesto ili čak cijelu povijest s timelinea za koje ne žele da se pojavljuju podaci o povijesti posjećenih lokacija.

Imajte na umu čak i ako izbrišete sve ove podatke oni su i dalje dostupni na serverima ovog tehnološkog diva.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here