Google Earth satelitski prikaz New Yorka usporedba

Google Earth i Google Karte su zanimljiv način kako istražiti neko mjesto iz udobnosti vašeg naslonjača. Jedino što se nedostajalo da satelitske pojedinih dijelova naše planete budu malo detaljnije.

Iz Googlea je danas stigla vijest da će oba servisa i Karte i Earth od sada dobivati još detaljnije satelitske snimke zahvaljujući NASA-inom Landsat 8 satelitu.

Od 2013 je Google satelitske snimke povlačio s Landsat 7 satelita i oni koji koriste ova dva servisa su primijetili kako unatrag godinu-dvije snimke su mnogo detaljnije u odnosu na rane verzije. Ipak, tvrtka je odlučila dodatno poboljšati satelitske snimke zemlje jer Landsat 8 satelit daje mnogo više detalja i boja u odnosu na Landsat 7.

Na svom blogu su objavili nekoliko usporedbi između satelitskih snimki koje su snimljene s starim i s novim satelitom na kojima je jasno vidljiva razlika u kvaliteti prikaza. Dijelovi zemlje su sada spojeni u mozaik na kojima više nisu vidljivi oblaci, što je bio slučaj u prošlosti.

Nove satelitske snimke biti će dostupne na svim aplikacijama koje koriste Google Karte ili Google Earth, kako na računalima, tako i na mobilnim uređajima.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here