Google Earth Pro slike

Google je objavio kako će odsada Google Earth Pro usluga biti besplatna za sve korisnike, a svi koji su do sada plaćali pretplatu u iznosu od 399 US $ godišnje više to neće morati raditi.

Pro verzija Google Eartha bila je zakinuta za nekoliko zanimljivih značajki u odnosu na besplatnu verziju. Ovaj servis je pokrenut sada već davne 2004, a putem njega korisnici mogu pregledavati satelitske snimke naše planete, istraživati podmorje ili pogledati krajobraze na Marsu.

Novu verziju Google Eartha (7.1) možete preuzeti s službene stranice. U proteklih 10 godina poslovni korisnici, znanstvenici i razni hobisti su koristili Google Earth Pro kako za razne namjene od planiranja šetnji do postavljanje solarnih panela na krovove, a od sada će svi koji to žele moći koristi napredne značajke ovog servisa potpuno besplatno, objavio je Stafford Marquardt voditelj Google Earth Pro projekta na službenom blogu.

Google Earth Pro značajke

Google Earth Pro u odnosu na Free verziju sadrži detaljnije slike u većoj rezoluciji, napredne alate koji vam pomažu izmjeriti 3D građevine, isprintati slike u velikoj rezoluciji za vaše prezentacije i snimati virtualne letove diljem svijeta u HD rezoluciji.

Osim navedenog Pro verzija nudi mogućnost automatskog geo lociranja GIS satelitskih slika, mogućnost označavanja više točaka na kartama i kreiranje animacija.

Zašto se ovaj tehnološki gigant odlučio besplatno ponuditi ovu inače relativno skupu uslugu nije poznato, no svakako je odličan dodatak portfelju Googleovih besplatnih usluga.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here