Periscope

Nakon što je prije nekoliko mjeseci Periscope izašao na iOS platformi, od danas je ova live stream aplikacija dostupna i na Androidu. Periscope je inače u vlasništvu Twittera i služi za prijenose uživo s vašeg mobilnog uređaja tzv. live stream.

Za razliku od Periscopea na iOS-u, verzija za Android malo izmijenjene opcije i značajke poput one da nastavite prijenose ukoliko vam u međuvremenu zatreba korištenje neke druge aplikacije na vašem uređaju ili primite poziv. U dnu prijenosa se nalazi okvir putem kojeg je moguće i objavljivati komentare.

U opcijama Periscopea se može podesiti da vas aplikacija obavijesti ukoliko osobe koje pratite pokrenu prijenos uživo, no trenutno se ne može odabrati za koje osobe želite primati ovakve obavijesti, već se samo mogu ili uključiti ili isključiti.

Ukoliko vi želite objavljivati vlastiti live stream Periscope podržava da takve prijenose objavljujte samo određenim korisnicima, a moguće je i uključiti Replay opciju kako bi vaši pratitelji mogli kasnije pregledati vaš prijenos. Gledatelji mogu zaustaviti pregledavanje live streama i nastaviti kasnije gledati tamo gdje su stali.

S obzirom da je Twitter vlasnik ovog servisa, prijenose putem Periscopea možete podijeliti i na ovoj društvenoj mreži.

Periscope je vrlo popularan među celebritijima i raznim javnim osobama jer im omogućava objavljivanje zanimljivosti stvarnom vremenu, a aplikacija se koristi i za prijenose raznih pay-per-view događaja poput prijenosa utakmica, unatoč što autorska prava to zabranjuju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here