Outlook.com zamjenio Hotmail

Microsoft je odlučio nakon 16 promijeniti svoj hotmail email servis. Pokrenut još 1996 bio je među prvim email servisima dostupnim korisnicima, a iako je do sada servis par puta izmijenjen   ovaj put iz Microsofta su se odlučili na radikalniji potez.  Najveća promjena je ta što  Hotmail kao sam brand više neće postojati, nego se korisnici prebacuju na novu domenu Outlook.com. Naravno, to ne znači da će te izgubiti svoju staru hotmail email adresu ili da nećete moći pristupiti servisu s starom adresom, ali će Outlook.com postati vaš novi korisnički račun. Svi novi korisnici koji žele otvoriti novi račun dobit će automatski Outlook.com domenu.

U Microsoftu su odlučili izbaciti stare banner oglase, radi kojih su korisnici bježali od ovog mail servisa i  koristiti tekstualne kao na Gmailu.

Novost je integracija s društvenim mrežama, tako da je moguće vidjeti  ažuriranja statusa ljudi s kojima kontaktirate na društvenim mrežama Facebook i Twitter u samom Outlook mail servisu.

Sučelje je napravljeno perfektno, minimalistički  u plavo bijelim tonovima, slično nadolazećim Windowsima 8. Na vrhu se nalazi izbornik s opcijama, a lijevo traka s primljenim, poslanim, izbrisanim mailovima i skicama.  Ispod toga nalaze se brzi prikazi koji mogu prikazivati slike ili dokumente iz primljenih mailova.

Novi Microsofov web mail je na ovaj način unaprijeđen i predstavljati će odličnu konkurenciju prvenstveno Gmailu.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here