Opera developer verzija logotip

Opera će u skoroj budućnosti svojim korisnicima nuditi potpuno besplatnu VPN uslugu. Ova usluga je trenutno dostupna u Operi 38, odnosno Developer Edition testnoj verziji koja bi u slijedećih nekoliko tjedana trebala izaći u stable kanalu.

Ukoliko već ovaj web preglednik, a željeli bi isprobati ovu značajku morati ćete prethodno deinstalirati postojeću verziju kako bi instalirali probnu verziju.

Kako je po defaultu ova opcija isključena potrebno je u postavkama programa je uključiti na način da odete u postavke (Settings), pa u tabu Privacy & security pronaći VPN sekciju i uključiti je.

Kada se opcija aktivira sav internet promet biti će kodiran i preusmjeren preko VPN-ova.  Trenutni VPN virtualni čvorovi su u SAD-u, Kanadi i Njemačkoj no uskoro bi trebalo doći još lokacija.

Ukoliko ste ovu značajku htjeli koristiti za pristup Netflixu, moramo vas razočarati jer ovaj servis je odlučio blokirati sve one koji pristupaju putem VPN-ova.

Osim ove značajke, Opera uvodi još neke novotarije poput ugrađenog modula za blokiranje oglasa, kao i mogućnost blokiranja video pop-up reklama tako da vam neće biti potreban poseban dodatak za ovu namjenu. Ova značajka je uvedena u Operi 37 koja je trenutno u beta Next razvojnoj fazi.

Ukoliko želite isprobati Operu 38, trk na ovu stranicu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here