Nero 9 Free

Kada govorimo o programima za snimanje podataka CD/DVD svakako među najpoznatijim programima je Nero.  Besplatna verzija ovog programa nema brojnih dodatnih opcija kao puna verzija Nera, no za snimiti datoteke na optičke medije je sasvim dovoljna.

Instalacija

Odmah napominjemo da novije besplatne verzije (Nero 9 i 10 Free) ovog programa u sebi sadrže ASK toolbar, koja se ne može ukloniti prilikom instalacije. Naš savjet je da koristite verziju 9.4.12.3d – posljednju verziju gdje se prilikom instalacije ASK toolbar može ukloniti.

Sama instalacija programa može potrajati nekoliko minuta, a prilikom prvog pokretanja potrebno je registrirati program putem email adrese.

Sučelje i performanse

Jedini modul koji je instaliran u besplatnoj verziji je Nero SmartStart Essentials. Dakle, unatoč nekoliko izbornika na vrhu ova verzija omogućava isključivo snimanje podataka na medije ili kopiranje postojećeg medija. Svi ostali izbornici vode na alate za koje je potrebna komercijalna verzija.

Za snimiti podatke s računala dovoljno je odabrati opciju „ADD“ gdje preko koje se odabiru datoteke s računala, podesiti naziv medija, brzinu snimanja i to je to. Klikom na dugme „BURN“ odabrane datoteke će biti snimljene na medij.

Prilikom testiranja nismo imali nikakvih problema s eventualnim greškama, dok brzina snimanja ovisi o broju datoteka, njihovoj veličini i naravno, samom snimaču na računalu.

Sistemski zahtjevi:

  • Procesor: 1 GHz Intel Pentium III ili ekvivalentni AMD procesor (Winwdows XP), 2 GHz Intel Pentium IV  ili ekvivalentni AMD procesor (Windows Vista, 7)
  • 256 MB RAM-a (Windows XP), 512 MB RAM-a (Windows Vista, 7)
  • 270 MB prostora na čvrstom disku za instalaciju + 500 MB za privremenu datoteku
  • CD ili DVD snimač
  • Do 9 GB prostora za izradu DVD kopije (image)
  • Grafička kartica – min. 32 MB

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here