Nokia Lumia 925

Koji pametni telefoni imaju najbolje kamere? Za sve one kojima je kvaliteta snimljenih fotografija bitna prilikom odabira uređaja, ovdje možete naći nekoliko informacija koje bi vam mogle pomoći prilikom odabira novog pametnog telefona.

Apple iPhone 5S

iPhone 5S boje

Nakon što je Apple „zeznuo“ kameru na iPhoneu 4, na modelu iPhone 5S je ta značajka bitno unaprijeđena i upravo je kamera jedan od razloga zašto se mnogi odlučuju na kupnju upravo ovog modela. Iako senzor ima samo 8 MP, kućište od safirnog kristalnog stakla pomaže kod kvalitete fotografije. Osim navedenog, iPhone 5S ima i TrueTone tehnologiju koja omogućava veću kvalitetu slike prilikom fotografiranja osoba.

Sama aplikacija kamere ima mogućnost snimanja panorama, automatsku stabilizaciju slike i burst mod za snimanje više fotografija odjednom. Osim fotografija, iPhone 5S može snimati i video zapise kvalitete do 1080p pri 30fps i to čak u slow-motionu.

Nokia Lumia 1020

Nokia lumia 1020

Većina uređaja iz Nokia Lumia serije imaju vrhunske kamere, no najbolju od njih ima Lumia 1020. Radi se o kameri s 41 MP senzorom, koja može snimati i Full HD video zapise. Kako nije sve u megapikselima Lumia 1020 nudi i nekoliko zanimljivih opcija poput pametnog zoomiranja, a prilagodljiva Pro Camera aplikacija omogućava brojna podešavanja prilikom fotografiranja.

Sony Xperia Z2

Sony Xperia Z2 Boje

Nedavno predstavljena Sony Xperia Z2 ima kameru koja omogućava snimanje 4K videa. Senzor ima 20.7 MP, HDR mod i 8X digitalni zoom. Kako je Xperia Z2 vodonepropusna s njom će te moći snimiti fotografiju ili video i u vodi.

Samsung Galaxy S5

Samsung galaxy s5

Najveća razlika kod Samsung Galaxy S5 u odnosu na Galaxy S4 je to što nova, unaprijeđena kamera ima auto fokus s odazivom od samo 0.3 MS, tako da je ovo uređaj s trenutno najbržom kamerom. Još jedna zanimljiva značajka je i selektivni fokus koji omogućava efekte kao da su fotografije snimljene s DSLR foto aparatima. Senzor glavne kamere ima 16 MP, dok senzor prednje kamere ima 2 MP.

Nokia Lumia 925

Nokia Lumia 925

Nokia Lumia 925 je opremljena s 8.7 MP PureView kamerom, s dual LED flash osvjetljenjem. Kao i kod Nokia Lumia 1020 modela, vlasnici ovog uređaja će moći uz pomoć Pro Camera aplikacije podesiti mnoge opcije prilikom fotografiranja, dok uređaj nudi i snimanje video zapisa kvalitete do 1080p.

Samsung Galaxy Note 3

Samsungov Galaxy Note 3 - prednja i straznja strana

Prije predstavljanja Samsung Galaxy S5, Galaxy Note 3 je slovio za uređaj s najboljom kamerom kod ovog južnokorejskog proizvođača. 13MP BSI senzor s SMART stabilizacijom i LED flash rasvjetom omogućava snimanje vrhunskih fotografija, kao i UHD video zapisa u slow-motionu. Kao i kod ostalih Samsungovih uređaja, i ovaj je opremljen raznim softwareskim dodacima koje olakšavaju fotografiranje.

2 Komentara

  1. Nemate Vi pojma Lumia 1020 je defintivno najbolja pomirite se sa tim……Malo vise se informisite pa ce te znati neke stvari itd…..Toliko od mene…..Nema te pojma uuujj,;!;!!!!

    • Nigdje nije navedeno da se radi o rang listi već su navedeni modeli s najboljom kamerom u tom trenutku. S obzirom da je članak star godinu i po dana, sigurno se više ne radi o uređajima s najboljom kamerom.
      Trenutnu listu možete provjeriti ovdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here