Ukoliko su Vam dosadio  defaultni launcher na vašem Android mobilnom telefonu, na Google play trgovini postoje brojne alternative. U nastavku slijedi opis trenutno najpopularnijih launchera za Android mobilne uređaje:

Go Launcher EX

Go Launcher je trenutno najpopularniji besplatni launcher na Google play trgovini. On nudi mogućnost uređivanja početnih ekrana, widgeta, a moguće je preuzeti brojne teme napravljene za ovu aplikaciju. Velika prednost što  ikone je moguće sortirati u mape kao a ima  i mogućnost namještanja veličine widgeta. Go Launcher podržava i skrivanje ikona, a što se tiče sistemskih resursa, ne troši mnogo baterije, no ponekad može doći do usporavanja na starijim uređajima. Osim navedenog ova u sebi sadrži brojne efekte prilikom tranzicije između ekrana.

Launcher 7

Launcher 7 je imitacija sučelja mobilnih uređaja s Windows mobile operativnim sustavom. Na početni ekran je moguće dodati neograničen broj kratica za aplikacije i widgete. Launcher 7 dolazi se većim ikonama koje za pozadinu imaju kvadrate u bojama. Na drugom ekranu se nalazi popis aplikacija instaliranih na mobilni uređaj, koje je moguće i pretraživati putem alata za pretraživanje. Glavni nedostatak ove aplikacije je što besplatna verzija sadrži reklame, a ukoliko ih želite ukloniti potrebno je platiti 1.88 US $. Također, na nekim uređajima, postoji mogućnost veće potrošnje baterije.

LauncherPro

LauncherPro je jedan od najstabilnijih launchera, troši minimalno sistemskih resursa, a kod starijih uređaja ne dolazi do usporavanja. Baziran je na osnovnom 2.1 Android launcheru. Podržava do 7 ekrana, a pomicanje preko ekrana je tečno i bez zastajkivanja. Podržava i animirani pregled ekrana.
LauncherPro je besplatna aplikacija koja, iako nažalost nije ažurirana još od svibnja 2011 godine, još uvijek je među najpopularnijim launcher aplikacijama na Google play trgovini.

ADWLauncher EX

ADWLauncher EX je baziran na ADW. Launcher open source kodu, a glavne odlike su mu 3D lista instaliranih aplikacija, 2  vertikalna i 2 horizontalna pregleda instaliranih aplikacija. Cijena ove aplikacije je 3.15 US $. S Google play trgovine moguće je preuzeti mnoge teme, a ovaj launcher također podržava nekoliko različitih tranzicija prelaska s jednog na drugi ekran.

Apex Launcher

Apex Launcher je besplatna aplikacija koja radi isključivo na najnovijim uređajima koji posjeduju Android 4.0 ICS. Apex Launcher je brz i prilagodljiv, a podržava do 9 početnih ekrana. I ovaj launcher u sebi ima nekoliko efekata tranzicije prelaska preko ekrana, a dobra stvar je što većinu elemenata ovog launchera je moguće skriti ukoliko nemate potrebu za njima. Postoji i PRO verzija Apex Launcher-a koja košta 3.89 US $, a ona podržava i multi touch geste, kao i nove teme.

Regina 3D Launcher

Regina 3D Launcher radi na Android  2.1 i novijim uređajima. Radi se o besplatnoj aplikaciji. Iako Regina 3D  izgleda odlično, glavni nedostatci su što nema mogućnost  prilagodbe kao ostali launcheri a i potrošnja baterije je daleko najveća od svih navedenih aplikacija. Jedinstvenost ove aplikacije je mogućnost postavljanja vlastite pozadine za svaki od početnih ekrana.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here