Mozilla Firefox logo

Mozilla je izdala posljednju verziju Firefoxa koji je prilagođen Windows 8 „Metro“ sučelju, doznajemo od Johnathan Nightingalea potpredsjednika Mozille. Glavni razlog ovoj odluci je premal broj korisnika na navedenoj platformi.
Prema njegovim riječima oko 1000 korisnika je testiralo beta verzije Firefoxa u „Metro“ sučelju Windowsa 8, dok su u isto vrijeme na ostalim platformama milijuni ljudi testirali probne verzije ovog preglednika.

„Mozilla radi software kako bi svijet učinili boljim mjestom, no moramo odabrati svoje bitke“ stoji dalje u priopćenju na službenom blogu. Mozilla je Firefox za „Metro“ lansirala još 2012 godine za x86 verzije platforme, no nikada nije napravljena verzija za Windowse RT jer je Microsoft odlučio zabraniti ostale web preglednike osim vlastitog Internet Explorera na ovoj platformi.

Microsoft nikada nije iznio podatke o tome koliki postotak korisnika koristi Internet Explorer u desktop modu, a koliko u „Metro“ sučelju, već prema podacima Net Applicationsa za veljaču je rečeno da 48.37 % korisnika koristi Internet Explorer, no ne zna se o kojoj verziji se radi. No, svega 10.68 % korisnika je prešlo na Windowse 8 i 8.1 što je zabrinjavajući podataka ljudima iz Microsofta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here