Mozilla Thunderbird 31 logotip

Mozilla je ovaj tjedan izbacila Thunderbird 31, novu verziju email i RSS klijenta za Windows, Mac OS X i Linux operativne sustave. Prema službenoj listi promjena, ova verzija donosi nekoliko poboljšanja i ispravaka bugova.

Svi korisnici ovog klijenta će se možda iznenaditi s broj verzije, no iz Mozille su odlučili preskočiti verzije od 25 do 30, kako bi uhvatili korak s trenutno aktualnom verzijom Mozilla Firefoxa 31. Novi moderni web preglednici su praktički uništili potrebnu za email klijentom, jer je mnogim korisnicima lakše koristiti email servise poput Gmaila ili Yahoo Maila direktno putem web-a, nego putem email klijenta. S toga i ne čudi da su email klijenti gotovo izumrli.

Iako je tvrtka prije nekoliko mjeseci najavila kako više neće aktivno podržavati ovaj program, već se isključivo bazirati na sigurnosne nadogradnje, Mozilla Thunderbird 31 ipak donosi nekoliko novina zahvaljujući aktivnostima same zajednice korisnika ovog programa. Nove verzija popravlja nekoliko bugova iz prethodnih verzija, ispravke CSS-a, adresara…, a u samome sučelju uvedena je Australis naslovna traka koja je uvedena u Firefoxu 29.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here