Firefox hello sučelje

Novi servis za chat, audio i video razgovore pod nazivom Firefox Hello uskoro stiže u Firefox web preglednik. Trenutno je usluga dostupna u beta verziji, što znači da će se u idućih nekoliko tjedana ovaj servis pojaviti i u stable verziji Firefoxa.

Što je Firefox Hello?

Ljudi iz Mozille su najavili kako će ova usluga podržavati audio i video razgovore, kao i mogućnost slanja poruka u stvarnom vremenu, po uzoru na Microsoftov Skype i Googleove Hangoute. Za razliku od navedenih servisa za Firefox Hello korisnici neće morati se prijaviti putem svog korisničkog imena i lozinke, stoji na službenom blogu, a korisnici će se moći pozivati putem njihove email adrese.

U aplikaciji se nalazi mogućnost kreiranja i uređivanja kontakt liste, a podržana je i mogućnost importa kontakta iz Google računa. Za korištenje ove opcije biti će potrebno kreirati i Firefox račun, kako bi se kontakti mogli pohraniti.

Svi koji već koriste WebRTC (Web Real Time Communication) preglednik poput Chromea ili Opere će također moći koristiti ovu uslugu.

Kao strateškog partnera za ovu uslugu Mozilla će koristiti španjolsku telekomunikacijsku tvrtku Telefonica i njihovu platformu TokBox.

Ukoliko želite isprobati Firefox Hello, to možete napraviti tako da preuzmete beta verziju ovog preglednika sa Mozilline stranice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here