Microsoft Newscast sučelje aplikacije

Prema navodima Neowina, Microsoft radi na novoj mobilnoj aplikaciji koja će vam čitati vijesti. Aplikacija se zove NewsCast i glavna joj je namjena prikupljanje vijesti s raznih izvora koje će potom biti plasirane korisnicima.

U ovom trenutku Microsoft nije potvrdio kada bi aplikacija trebala ugledati svijetlo dana. Aplikacija mogla se preuzeti s at Microsoft Azure Web stranice i to verzija za iOS, no uskoro je povučena iz neznanih razloga.

Prema svemu sudeći NewsCast koristi Bingov pretvarač teksta u govor i može čitati sažetke vijesti duljine do 30 sekundi. Korisnici potom mogu snimiti vijest kako bi je pročitali do kraja, ukoliko ih zanima. Korisnici koji su isprobali aplikaciju su javili kako na kraju čitanja svake vijesti pojavljuje se upitnik s tri pitanja za slanje povratnih informacija, s obzirom da se radi o test verziji NewsCasta.

Korisnici sami u postavkama mogu odabrati kanale kako bi im se plasirale globalne i lokalne vijesti koje ih zaista i zanimaju.

Trenutno nije poznato na kojim platformama će biti dostupna ova aplikacija, a Microsoft još uvijek nije službeno obratio po tom pitanju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here