Libreoffice 4

LibreOffice je dostupan već skoro dvije godine, a nekoliko dana nas dijeli od izlaska najnovije, verzije 4.0 ovog uredskog paketa programa. Završna testiranja su tijeku, svi zainteresirani mogu isprobati release candidate verziju,  dok bi finalna verzija trebala biti dostupna tijekom idućeg mjeseca.

LibreOffice je odličan paket uredskih programa a uz to je potpuno besplatan, kako za privatne tako i za poslovne korisnike, tako da i ne čudi njegova sve veća popularnost. O prethodnoj verziji smo već pisali, a ovdje ćemo navesti neke od novina u LibreOfficeu 4.

Podrška za Firefox teme, integracija s Ubuntu Unity okruženjem, brže performanse…

Svi obožavatelji Firefoxa će doći na svoje, jer nova verzija podržava teme ovog popularnog web preglednika. Za sve korisnika raznih Linux distribucija LibreOffice 4 također donosi neke novine. Ova verzija će biti integrirana Ubuntu Unity desktop okruženje, dok korisnici Debian i Ubuntu distribucija imaju mogućnost ovaj program integrirati s Thunderbirdovim adresarom. Dodan je nova opcija za importiranje datoteka iz MS Publisher-a, a Libre Office 4 od sada podržava i Visio format datoteka, i to od prvih verzija do najnovije verzije  – 2013.

Nadalje, tim zadužen za razvoj Libre Officea The Document Foundation je najavio i bržu pohranu i učitavanje .ods i .rtf datoteka a ovo su samo dio od mnogih poboljšanja i ispravaka u odnosu na prethodnu verziju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here