LG Watch Sport

Danas u prodaju u SAD-u kreću novi LG pametni satovi, a radi se o modelima Watch Sport i Watch Style.

Oba smartwatcha su bazirana na novoj verziji Android Wear 2.0 operativnog sustava, a dolaze s novim Snapdragon Wear 2100 čipom koji je posebno razvijen upravo za ovu platformu.

U odabranim državama vlasnici ovih satova će moći koristiti i Android Pay uslugu putem NFC-a. Novina u odnosu na prethodne generacije je i Google Assistant poboljšana verzija Google Now-a putem koje korisnici s zgloba ruke mogu zadati si podsjetnike, pregledati obavijesti i poruke.

Putem Google Fit usluge moguće je pratiti i sportske aktivnosti ili treninge. LG Watch Sport i LG Watch Style imaju rotirajuću tipku sa strane za praktičnu navigaciju, a putem te tipke se pristupa izborniku, čitaju poruke ili obavijesti. Android Wear 2.0 prepoznaje i rukopise kao metodu unosa, kao i swype geste na tipkovnici što ubrzava unos.

LG Watch Sport

LG Watch Sport ima 1,38“ P-OLED zaslon (480 x 480 / 348 ppi), 4 GB eMMC memorije za pohranu i  768 MB LPDDR3 radne memorije. Baterija ima kapacitet 430 mAh. Podržava i spajanje na 3G/4G mreže tako da se može koristiti i samostalno bez mobitela, a od ostalih konekcija tu su Wi-Fi, NFC i Bluetooth.

Na njemu se još nalaze zvučnik i mikrofon, a pametni sat je otporan na vodu i prašinu (IP68). Dimenzije su 45,4 x 51,21 x 14,2 mm.

LG Watch Style

LG Watch Style ima otmjeniji dizajn, ali i nešto manji zaslon – 1,2-inčni P-OLED Display (360 x 360 / 299 ppi). Tu je još i 4 GB eMMC memorije za pohranu 512 MB LPDDR3 radne memorije i 240 mAh baterija.

LG WATCH Style

Ovaj model nema podršku za 3G/4G mreže, već je ovisan o pametnom telefonu s kojim se uparuje putem Bluetooth konekcije. Dimenzije su nešto manje 42,3 x 45,7 x 10,79 mm i raspoloživ je u srebrnoj, titan i pink gold varijantama.

Nakon SAD-a, gdje će LG Watch Sport i Watch Style biti dostupni za kupnju već danas, do kraja mjeseca bi oba modela trebala stići na odabrana azijska i europska tržišta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here