Galaxy Note7 crni i plavi

Nakon što su na 35 Galaxy Note7 phableta od ukupno 2.5 milijuna do sada prodanih primjeraka uočeni problemi s baterijom, Samsung se odlučio na radikalan potez i odlučio zamijeniti problematične baterije s novim.

U proteklih par tjedana nekoliko baterija na Galaxy Noteu7 je eksplodiralo zbog čega je tvrtka provela istragu i pronašla probleme na baterijama. Telefon nema izmjenjivu bateriju već se svaki primjerak mora rastaviti, što i nije baš jednostavan i brz proces.

Reuters navodi kako će na 10 tržišta diljem svijeta prodaja novog flagshipa biti obustavljena, a svi koji su već kupili uređaj moći će isti zamijeniti s novim primjerkom, stoji u objavi na Samsungovim stranicama.

Samsung ne planira zamijeniti samo prodane uređaje, već i sve one koji su trenutno na lagerima trgovina diljem svijeta kao i one primjerke koji čekaju isporuku kupcima.

Nema sumnje da je ovo veliki udarac za Samsung koji je očekivao mnogo od Galaxy Notea7. Trošak zamjene već proizvedenih uređaja će uvelike umanjiti zaradu od prodaje, tvrde analitičari.

Ako se odlučili kupiti Galaxy Note7 naš savjet je da pričekate neko vrijeme dok se problemi s baterijom ne riješe.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here