LG K10 i K4 pametni telefoni

LG će na ovogodišnjem CES 2016 sajmu predstaviti prve pametne telefone iz svoje K serije. Prva dva uređaja u toj seriji su LG K10 i LG K7 koji bi se sa zakrivljenim, modernim linijama mogli svidjeti mlađoj populaciji.

LG K serija mobitela

Radi se o telefonima iz donje i srednje klase Androida s 2.5D zakrivljenim rubom zaslona. Poput LG G4, G3, G Flexa 2 i ostalih LG-jevih modela pametnih telefona i K serija ima na stražnjoj strani dugme za paljenje i kontrolu glasnoće, što je zaštitni znak mobitela ovog proizvođača.

LG K10

Konfiguracija uređaja će se uvelike razlikovati od modela do modela. LG K10 dolazi s 5.3 inčnim 720p zaslonom i u verzijama s 8 i 16 GB interne memorije. Ovisno o modelu različit je i kapacitet radne memorije, pa će tako na raspolaganju biti verzije s 1, 1. 5 ili 2 GB rade memorije.

I ostatak specifikacija će se drastično razlikovati u pojedinim verzijama. Tako će biti i na raspolaganju nekoliko verzija chipseta – LTE: 1,2 GHz ili 1,3 GHz četverojezgreni / 1,14 GHz osmojezgreni i 3G: 1,3 GHz četverojezgreni, a ovisno o chipsetu telefon imati će ili 16 MP ili 8 MP kameru. Dakle, kombinacija je zbilja mnogo.

LG K7

LG K7 ima nešto manji zaslon – 5 inča, no i vidljivo slabiju rezoluciju samo 854 x 480 px. Kao i K10 i kod ovog modela postoji nekoliko hardverskih varijanti. Chipset može biti  LTE: 1,1 GHz četverojezgreni ili 3G: 1,3 GHz četverojezgreni, a K7 može imati 1 ili 1.5 GB radne memorije i 8 ili 16 GB prostora za pohranu. Glavna kamera može imati 5 MP ili 8 MP senzor.

LG K7

Zajedničko na oba modela je prednja kamera s 5 MP senzorom koja je opremljena „bljeskalicom“ za selfie za snimanje fotografija prednjom kamerom i u mraku i operativni sustav Android 5.1 Lollipop.

Dakle,  K serija trebala zamijeniti prošlogodišnje modele LG Magna, Spirit, Leon i Joy koji su bili vrlo popularni kod mlađe populacije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here