LG K10 i K4 pametni telefoni

Počevši od ovog tjedna prva dva modela iz nove LG-eve K serije K10 i K4 kreću u prodaju na tržištima diljem svijeta, uključujući i Europu, dok bi već u ovom kvartalu ovi uređaji trebali biti raspoloživi i na hrvatskom tržištu.

LG K4 i K10 su predstavljeni početkom ove godine na CES 2016 sajmu elektronike namijenjeni su prvenstveno mlađoj populaciji koji vole svoje fotografije dijeliti na društvenim mrežama i mogli bi reći da se radi o nasljednicima prošlogodišnjih modela LG Magna, Joy, Spirit i Leon.

K10 je Android smartfon srednje klase, koji dijeli neke zajedničke karakteristike s premium klasom. Dolazi s 5,3- inčnim HD zaslonom, 13 MP stražnjom kamerom, 5 MP prednjom kamerom i baterijom  kapaciteta 2300 mAh.

Za one malo manje zahtjevne tu je LG K4 koji ima 5 inčni zaslon, 8 GB interne memorije, 5MP/2MP kamere i podršku za LTE mreže.

Radi se o cjenovno pristupačnim mobitelima namijenjenima masovnom tržištu s vrhunskim karakteristikama“, rekao je Juno Cho, predsjednik Uprave kompanije i dodao kako „„Naša najnovija K serija je dizajnirana kako bi korisnicima pružila doživljaj LG-eve premium filozofije dizajna i optimiziranog mobilnog iskustva među brojnim kategorijama pametnih telefona“.

U nastavku pročitajte objavu za medije:

LG-eva K serija stiže na ključna tržišta diljem svijeta

Premium dizajn, napredna tehnologija kamere i jedinstveno korisničko iskustvo po pristupačnoj cijeni

Zagreb,  4. veljače 2016. – Od ovog tjedna, dva modela K serije LG Electronicsa (LG-a), K10 i K4, stižu na ključna tržišta širom svijeta, uključujući CIS i Europu. Kroz naredne tjedne planira se lansiranje uređaja i u Latinskoj Americi, na Bliskom Istoku te u Aziji, dok se na hrvatskom tržištu očekuju tijekom ovog kvartala.

LG-eva K serija predstavljena je na sajmu CES 2016 i važna je za LG jer je namijenjena masovnom tržištu. Uređaju ove serije nude premium dizajn i iskustvo uporabe, a uz to pružaju vrhunske karakteristike kamere po pristupačnoj cijeni. Dizajn Glossy pebble uređaja K10 upotpunjen je novim LG-evim konceptom 2.5D Arc Glass za besprijekoran izgled. Poklopac baterije dolazi s uzorkom tkanja za optimalan osjećaj držanja u ruci i sigurnost u pokretu.

Namijenjen mlađoj publici koja voli aktivno konzumirati i dijeliti sadržaje na društvenim mrežama putem svojih pametnih telefona, K10 dolazi s 5,3- inčnim HD In-Cell Touch zaslonom te specifikacijama kamere karakterističnim za premium uređaje: stražnjom kamerom od 13 MP i prednjom od 8 MP – a tu je i snažna baterija kapaciteta 2.300 mAh.

K4 je ulazni model s praktičnim značajkama najboljim u klasi: 4,5-inčnim zaslonom, 8 GB memorije i LTE povezivošću. Za ovaj pametni telefon specifičan je uglađen dizajn koji se prirodno stapa s okvirom i pruža sigurnost te ugodno držanje u ruci. K4 donosi jedinstveno LG-evo korisničko iskustvo kamere, s opcijama Gesture Shot i bljeskalicom za selfie koje je ovaj uređaj naslijedio od G serije, ističući se tako među konkurencijom.

„Cjenovno pristupačni mobiteli namijenjeni masovnom tržištu s vrhunskim karakteristikama postaju sve važniji“, rekao je Juno Cho, predsjednik Uprave kompanije LG Electronics Mobile Communications. „Naša najnovija K serija je dizajnirana kako bi korisnicima pružila doživljaj LG-eve premium filozofije dizajna i optimiziranog mobilnog iskustva među brojnim kategorijama pametnih telefona“.

Ključne specifikacije ovise o verziji, odnosno o tržištu:

K10:
● Zaslon: 5,3-inčni HD In-cell Touch
● Čipset:
LTE: 1,2 GHz ili 1,3 GHz četverojezgreni / 1,14 GHz osmojezgreni
3G: 1,3 GHz četverojezgreni
● Kamera:
LTE: glavna 13 MP / prednja 8 MP ili 5 MP
3G: glavna 8 MP / prednja 8 MP ili 5 MP
● Memorija:
RAM: 2 GB / 1,5 GB / 1 GB
ROM: 16 GB / 8 GB
● Baterija: 2.300 mAh
● Operacijski sustav: Android 5.1 Lollipop
● Dimenzije: 146,6 x 74,8 x 8,8 mm
● Mreža: LTE / 3G
● Boje: bijela / indigo / zlatna
● Ostalo: 2.5D Arc Glass / Gesture Shot / Tap and Shot / Gesture Interval Shot*

K4:
• Zaslon: 4,5-inčni FWVGA
• Čipset: 1,0 GHz četverojezgreni
• Kamera: glavna 5 MP / prednja 2 MP
• Memorija: 1 GB RAM / 8 GB ROM
• Baterija: 1.940 mAh
• Operacijski sustav: Android 5.1 Lollipop
• Dimenzije: 131,9 x 66,7 x 8,9 mm
• Mreža: LTE
• Boje: bijela / indigo
• Ostalo: Gesture Shot / Flash for Selfie

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here