LG Smartphone

Najnovije glasine vezane za LG G5 otkrivaju da bi idući LG-jev flagship se mogao poprilično razlikovati od konkurencije, otkriva Evan Blass na stranici Venturebeat.

Prema njegovim tvrdnjama LG G5 će imati metalno kućište, a kombinirati će značajke prijašnjih modela LG G3 i G4 kao i modela LG V10. Od ovog potonjeg G5 bi trebao „posuditi“ sekundarni zaslon za obavijesti.

Glavni zaslon bi trebao biti nešto manji nego što se pretpostavljalo – 5.3 inča, no rezolucija bi trebala ostati 1440 x 2560 px (QHD). Isti izvor tvrdi da sekundarni 160 x 1040 px zaslon za notifikacije bi trebao postati značajka još nekih pametnih telefona ovog proizvođača.

Kamera s dvije leće

Osim dodatnog zaslona, LG G5 bi trebao imati i kameru s dvije leće. Kamera bi trebala imati rezoluciju od 16 MP i hvatati će kut od 135 stupnjeva. Prednja kamera bi trebala biti ista kao i kod LG G4.

Mnogi izvori tvrde da će LG ostati vjeran Qualcommu, tako da će ovaj smartphone biti opremljen s  Snapdragon 820 chipsetom i 3 GB radne memorije, dok microSD utor nije spomenut u ovoj priči.

Očekuje se da bi G5 trebao imati i senzor otiska prsta poput onoga na Nexus 5X koji je napravljen od strane LG-ja, a kapacitet baterije bi trebao biti nešto smanjen u odnosu na prethodnika  s 3000 mAh na 2800 mAh zahvaljujući manjem zaslonu  i štedljivijem procesoru.

I na kraju G5 bi trebao imati i “Magic Slot” pomoću kojeg bi se telefon mogao nadograditi s raznim hardverskim dodacima poput 360-stupanjske VR kamere, audio pojačalom ili fizičkom tipkovnicom. Očekuje se da bi LG G5 trebao biti krajem prvog kvartala 2016.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here