LG Smartphone

LG G4 je predstavljen krajem travnja, a njegov nasljednik LG G5 bi mogao biti predstavljen ranije nego što se pretpostavljalo, već u veljači iduće godine objavljeno je na portalu Talkandroid.

S obzirom da se tada održava  MWC 2016 sajam, navedeni termin izlaska je vrlo izgledan, iako je LG prethodnih godina kasnije u godini predstavljao svoje flagship pametne telefone, kako bi izbjegao istovremeni izlazak prvenstveno s Galaxy S serijom.

Izašle su i prve glasine o tehničkim specifikacijama LG G5, pa bi prema njima uređaj trebao imati malo veći zaslon, u odnosu na G4 – 5.6 inča. Rezolucija zaslona bi trebala ostati ista, dakle QHD tako da će oni koji su očekivali 4K rezoluciju zaslona kakvog ima Xperia Z5 premium biti malo razočarani.

Pretpostavlja se da će tvrtka odbaciti kožni poklopac kućišta jer se mnogima to i nije baš svidjelo, a postoje naznake da bi G5 mogao imati metalno kućište u kombinaciji s staklom, a od ostalih značajki tu bi trebao biti senzor otiska prsta, ali  i skener šarenice oka.

Unutra će se vjerojatno nalaziti Qualcomm Snapdragon 820 chipset u kombinaciji s 21 MP kamerom s stražnje strane i 8 MP prednjom kamerom. Hoće li LG G5 imati i dodatni mali zaslon za obavijesti poput LG V10 modela ostaje tek za vidjeti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here