LG G Flex zakrivljenost

LG G Flex je najnoviji Android pametni telefon ovog južnokorejskog proizvođača. Zanimljivost ovog modela je njegova zakrivljenost i mogućnost liječenja ogrebotina, o čemu smo već pisali.

Po specifikacijama, LG G Flex je vrlo sličan LG G2 modelu, a ovo je ujedno i prvi model koji će uskoro biti dostupan na 20-ak europskih tržišta.

LG G Flex će biti konkurencija, zbog veličine zaslona, ponajprije Samsungovom Galaxy Note 3, Sonyjevoj Xperiji Z Ultra  i Nokia Lumiji 1520.

Jedna od razloga zašto je uređaj zakrivljen je što na taj način mikrofon se nalazi bliže ustima, što omogućava veću kvalitetu razgovora. Osim navedenog, ovakav ergonomski dizajn pospješuje prianjanje telefona u ruci.

LG G Flex specifikacije

Zaslon je dijagonale 6 inča, napravljen u P-OLED tehnologiji, rezolucije 1280 x 720 px. Zakrivljenost zaslona omogućava mnogo bolji kut gledanja u odnosu na flat dizajn. Ovo će se posebno svidjeti onima koji žele zaigrati pokoju igru na svom uređaju ili pogledati neki film.

Ostali hardware je više nego solidan – Qualcomm Snapdragon 800 procesor s četiri jezgre (na 2.26GHz)  i 2 GB radne memorije trebale bi omogućiti istovremeno pokretanje više aplikacija. Za grafičku izvedbu zadužen je Adreno 330 GPU. LG G Flex dolazi s 32 GB interne memorije, od toga 29.8 GB ostaje na raspolaganju za pohranu podatka, a ostatak otpada na  Android 4.2.2 i predinstalirane aplikacije.

Glavna kamera od 13 MP ima auto fokus i LED osvjetljenje, a osim ove kamere, s prednje strane uređaja nalazi se i kamera od 2.1 MP. Dimenzije uređaja su 81.6 x 160.5 x 8.7 mm, a težina je 177 g. Baterija ima kapacitet 3500 mAh, što i nije čudno s obzirom da je zaslon poprilično velik.

Kućište uređaja, kao i zaslon,  je napravljeno od materijala koji omogućavaju da se uređaj  savije pod opterećenjem. Od ostalih zanimljivosti treba izdvojiti mogućnost “Self Healinga“ jer je G Flex ima sloj zaštite koji omogućava popravljanje manjih ogrebotina na stražnjem dijelu uređaja.

G Flex je već stigao na neka azijska tržišta, a idući mjesec se očekuje njegov dolazak i na europska tržišta, među kojima je i hrvatsko tržište.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here