Netflix na televiziji

U posljednje vrijeme poskupljenja su vidljiva na svakom koraku, a izuzetak nisu ni tehnološki divovi. Mnogi od njih su najavili ili već uveli poskupljenja svojih usluga. Tako je nadavano Google poskupio cijenu svoje YouTube Premium usluge.

Netflix se odlučio za jednu novinu i uvesti pružiti svoju uslugu po nižoj cijeni – „Basic with Ads“. Već po nazivu se može da radi o pretplati koja dolazi s oglasima, a to je nešto što mnogima nije baš po volji. No s druge strane cijena od 6.99 US $ je nešto što bi moglo zaintrigirati neke da isprobaju ovu uslugu.

Ovaj streaming servis naglašava da će biti prikazano samo nekoliko oglasa, a korisnici će ih vidjeti prije i za vrijeme prikazivanja filmova i serija.

U jednom satu 4-5 minuta oglasa

Reklame će trajati od 15 do 30 sekundi, a tvrtka ne precizira koliko će ih točno biti. Rečeno je da će se u jednom satu prikazati od 4 do 5 minuta oglasa. To znači ako gledate film u trajanju od 2 sata, u ta dva sata biti će prikazano maksimalno 10 minuta reklama. Radi se dakle od nekih 20 reklama u trajanju od 30 sekundi.

Netflix Basic with Ads je najpovoljnija pretplata u ovom trenutku za ovaj servis. Trenutno je dostupan u  Sjedinjenim Državama, Australiji, Brazilu, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Japanu, Južnoj Koreji, Meksiku i Španjolskoj dok bi uskoro trebao biti dostupan i ostalim državama.

Po pitanju kvalitete reprodukcije videa, ona je ista kao i kod Basic pretplate, a radi se o HD kvaliteti. Ako želite Full HD ili Ultra HD rezoluciju morati ćete imati Netflix Standard odnosno Premium paket po znatno većoj cijeni.

Netflix se obratio i tvrtkama kojima na ovaj način nudi priliku da putem reklama dopru dp prvenstveno mlađe populacije koje preferira konzumiranje TV sadržaja na ovaj način.

Iako je Netflix Basic with Ads pokrenut na gore spomenutim tržištima, tvrtka nije pružila nikakve informacije o tome koliko se ljudi pretplatilo na ovaj plan. Ostaje za vidjeti hoće li tvrtka podijeliti bilo kakve detalje o ovome, ali za sada Netflix s reklamama ne zvuči previše privlačno.

Osnivač i glavni urednik bloga Vidi više. Zaljubljenik u tehnologiju posebno u gadgete s ekranima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here