Microsoft Windows 10 Logotip

Nakon dugotrajnog rada na novoj verziji Windowsa, Microsoft je danas poslao RTM (release to manufacturing) verziju Windowsa 10 proizvođačima računala kako bi od uskoro svi koji žele mogli kupiti računalo s novom verzijom Microsoftovog OS-a.

The Verge navodi kako se radi o verziji s oznakom 10240, koja je dostupna i korisnicima Windows Insider programa. Radi se o verziji koja je vrlo slična onoj koja će biti poslana putem automatske nadogradnje korisnicima Windowsa 7 i 8/8.1 krajem ovog mjeseca.

Prema navodima Neowina, Microsoft radi već nekoliko godina na Windows 10 OS-u (kodni naziv  „Threshold“) i dolazi kao zamjena Windowsa 8 koji nisu pamćeni po dobrome. U međuvremenu do izlaska završne verzije Microsoftovi inženjeri će raditi na još nekim nadogradnjama i zakrpama.

Proces nadogradnje na Windowse 10

Iz tvrtke su potvrdili kako neće svi dobiti nadogradnju 29. srpnja, već će se ona slati postepeno korisnicima, jer nije lako nadograditi skoro milijardu računala. Prvi će na redu biti korisnici Windows Insider programa, a zatim će se nadogradnja početi slati svima koji su je već „rezervirali“.

Kako bi saznali da li je i vaše računalo spremno za ovu nadogradnju provjerite da li se u system trayu sadašnje verzije nalazi logo s natpisom „Get Windows 10“. Sama nadogradnja bi trebala zauzimati oko 3 GB prostora.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here