HTC One Max prednja i stražnja strana

Kako je i najavljeno tajvanski HTC je danas predstavio novi phablet HTC One Max, s 5.9 inčnim zaslonom, rezolucije 1080p (349 ppi). Po nazivu se lako može zaključiti da se radi o većem bratu HTC Onea, upakiranom u aluminijsko kućište, a novina je senzor otiska prsta koji se nalazi na stražnjem dijelu.

HTC One Max Specifikacije

Procesor je isti kao i kod manjeg modela, dakle radi se o quad-core  Snapdragon 600 procesoru na 1.7 GHz, već standardnih 2 GB RAMa, Ultrapixel 4.1 MP kamerom i 16 ili 32 GB prostora za pohranu podatka. Ovaj put je HTC odlučio ostaviti mogućnost proširenja memorije putem SD kartica kapaciteta do 64 GB, što nije slučaj s manjim modelom.

S stražnje strane, ispod kamere je smješten senzor otiska prsta. Ovaj senzor osim za otključavanje uređaja (kao i na novom iPhoneu 5S), moguće je podesiti da prepoznaje 3 različita prsta koji se onda mogu podesiti kao prečac za pokretanje tri često korištene aplikacije, bez potrebe za otključavanjem uređaja.

Od ostalih značajki izdvajamo BoomSound prednje zvučnike, 2.1 MP prednju kameru i bateriju kapaciteta 3300 mAh. Dimenzije HTC One Maxa su 82.5 x 164.5 x 10.29 mm.

Operativni sustav

HTC One Max dolazi s Android 4.3 Jelly Bean OS-om i HTC Sense 5.5 sučeljem. BlinkFeed aplikacija je unaprijeđena s feedom s Google + društvene mreže, podrškom za RSS kanale i pretragom. Vlasnicima  je ostavljena mogućnost da isključe BlinkFeed ako ga ne žele koristiti.

Na svjetskim tržištima One Max se očekuje već krajem ovog tjedna, dok cijena za sad nije poznata.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here