Instagram novi logotip

Instagram će uskoro postati još malo sličniji Facebooku. Uskoro bi se poslovni profili trebali nešto razlikovati od privatnih, a uvodi se i još jedna novina –  algoritamski prikaz fotografija.

Do sada je Instagram kronološki prikazivao fotografije u feedu od novijih prema starijima, no sada neki korisnici iz SAD-a javljaju o novom načinu prikazivanja fotografija koje određuje poseban algoritam.

Ova novina je najavljena još prije nekoliko mjeseci i izazvala je ogorčenje kod mnogih korisnika Instagrama, a pokrenuta je čak i on-line peticija koju je potpisalo 140 000 ljudi protiv algoritamskog prikaza feeda. Izgledalo je da Mark Zuckerberg i njegova ekipa odustala od uvođenja ove promjene, no sada neki korisnici SAD-a, Singapura i Novog Zelanda su javili da se promjene ipak uvode.

Kako sada stvari stoje jedini način da ne propustite bitnu objavu od osobe koje pratite je da uključite push obavijesti s tih profila, pa će vam stići obavijest svaki put kada ta osoba objavi nešto na Instagramu. Naravno da ovo nije najsretnije rješenje ako imate veći broj osoba od kojih ne želite propustiti objavu jer će vam stalno dolaziti nove obavijesti.

Kada smo već kod Instagrama, dodajmo da je aplikacija na svim platformama redizajnira i sada prevladavaju crno-bijele boje sučelja kako bi same fotografije došle do većeg izražaja.

Instagram Android | iOS | Microsoft Store

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here