HTC One M9

I tajvanski HTC je službeno potvrdio na svom Twitter profilu kako će nadolazeći flagship pametni telefon HTC One M9 (kodnog naziva Hima) biti predstavljen 1. ožujka, dakle isti dan za kad je Samsung najavio predstavljanje svog Galaxy S6 smartphonea na Unpacked eventu.

Kako je Sony odgodio predstavljanje Xperia Z4 modela za nekoliko mjeseci, a LG G4 bi trebao biti predstavljen u tek u travnju, nema sumnje da će HTC-ov i Samsungov model biti najveći hitovi ovogodišnjeg Mobile World Congressa, iako će oba uređaja biti predstavljena na vlastitim eventima dan prije službenog otvaranja sajama.

HTC One M9 neslužbene specifikacije

Specifikacije HTC One M9 još nisu, a i neće biti, službeno poznate do 1.3. no već sada iz nekoliko izvora stižu vijesti da će uređaj imati 5 inčni IPS zaslon full HD rezolucije (izgleda da je HTC odustao od 4K rezolucije).

Unutra će se nalaziti 64-bitni Qualcomm Snapdragon 810 chipset, kojeg smo upoznali na LG G Flex2 modelu. Što se tiče memorije, HTC One M9 će imati 3 GB radne memorije i 32 / 64 GB (ovisno o željama kupaca) interne memorije.

Iako je  tvrtka odustala od Ultra Pixel tehnologije, barem što se tiče glavne kamere, sa stražnja strane će se nalaziti kamera s 20.7 MP senzorom i dual-led osvjetljenjem, dok će 4 Ultra Pixel kamera biti se prednje strane uređaja.

Od ostalih specifikacija spominju se LTE kategorije 6, Bluetooth 4.1 konekcija i mogućnost proširenja memorije putem SD kartica.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here