HTC One M9 Plus

U Kineskom Pekingu HTC je predstavio posebnu verziju ovogodišnjeg flagship pametnog telefona One M9 pod nazivom HTC One M9+.

Prve informacije o ovom mobitelu su objavljene prije 15 dana, a predviđanja o specifikacijama pokazala su se točnima. HTC izgleda da prati trend koji je primijenio Apple kada je predstavio dvije verzije iPhonea – 6 i 6 Plus  s različitim dijagonalama zaslona.

HTC One M9+  veći zaslon i rezolucija, senzor otiska prsta

Tako će i One M9+ imati malo veći zaslon u odnosu na „običnu“ verziju, 5.2 inča no i veću rezoluciju 2560 x 1440 px, kakvu imaju Galaxy S6 i Note 4. Tvrtka je odlučila da će One M9+ imati umjesto  Snapdragona 810,  Mediatek MT6795T 64bitni chipset s osmjerojezgrenim procesorom na 2.2 GHz, uz 3 GB radne memorije.

Ovaj čip bi trebao imati brzinu sličnu kao i gore navedeni Snapdragon, no trebao bi trošiti i manje energije. Zanimljivost ovog čipa je što podržava snimanje  480 fps slow motion video zapisa i 120 Hz osvježenje zaslona, što je duplo više nego što podržavaju ostali čipovi.

Naravno, HTC One M9+ je opremljen s prednjim “BoomSound” zvučnicima s Dolby Audio tehnologijom. S stražnje strane nalazi se 20 MP kamera, dok se s prednje strane nalazi 4MP “UltraPixel” kamera, kao i na One M9 modelu.

Novina na + verziji je i senzor otiska prsta, jedna od onih značajki koje tajvanski proizvođač nije ugrađivao na svoje pametne telefone.

Uređaj dolazi s Android Lollipop 5.0.2 OS-om i HTC Sense 7 sučeljem, a trenutno nema informacija o cijenama. HTC One M9+ kreće u prodaju u Kini, a nažalost nije najavljeno da će biti dostupan i na ostalim svjetskim tržištima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here