HP Slate 7

HP-ov novi 7 inčni tablet Slate 7 je odnedavno dostupan u prodaji, po povoljnoj cijeni od oko 150 €. Ovaj tablet vidimo kao jedan od glavnih konkurenata Googleovom Nexus 7 modelu, koji je unatoč mnogo boljem hardwareu ipak dosta skuplji.

HP Slate 7 ima samo 8 GB prostora za pohranu podatka, a opremljen je s dvojezgrenim 1.6GHz procesorom. Doduše, manjak memorije se može riješiti proširivanjem putem SD kartice i to maksimalnog kapaciteta do 64 GB.

Slate dolazi s predinstaliranim Android 4.1 operativnim sustavom, s  ePrint aplikacijom koja omogućava ispis putem mrežnog pisača. Osim navedene aplikacije, radi se o uglavnom „čistoj“ verziji Androida bez suvišnih dodatka.

Od ostalih detalja valja izdvojiti 3MP stražnju kameru (uz prednju VGA kameru) i Beats audio tehnologiju. Rezolucija zaslona i nije na nekoj razini – 1 024 x 600 PX, no za tablet u ovom cjenovnom rangu teško je i očekivati bolju.

HP Slate 7 će biti sasvim dovoljan svima kojima tablet služi za surfanje internetom i gledanje Youtube videozapisa, dok onim zahtjevnijim korisnicima (npr. gamerima),  ipak preporučujemo  Nexus 7.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here