Google je u prošlosti na tržište izbacio par modela pametnih telefona naziva Nexus, ali Nexus 7 je prvi tablet koji nosi Googleov naziv.
Ovaj tablet je inače napravio ASUS, a zanimljivo je da će ovo biti i prvi uređaj baziran na najnovijem Androidu 4.1 “Jelly Bean”.

Dimenzije ovog tableta su 198.5 mm x 120 mm x 10.45 mm a ekran je dijagonale 7″ rezolucije 1280 x 800 piksela.7

Specifikacije

Google Nexus 7 Tablet ima četvero jezgreni NVIDIA Tegra 3 procesor, 1 GB rama a dolazi sa 8 GB ili 16 GB unutarnje memorije za pohranu podataka.  Kako nema microSD slot Google očekuje da korisnici koriste i Cloud tehnologiju za pohranu svoji podataka ponajprije Google Drive. Ovaj model nema stražnju kameru, a sa prednje strane se nalazi 1.2 megapikselna kamera koja služi za video pozive. Na dnu se nalazi USB konektor za punjenje i povezivanje tableta s računalom a pokraj njega 3.5 mm audio priključak za slušalice ili zvučnike.

Osim navedenih,  u gornjem desnom uglu se nalaze i gumb za podešavanje glasnoće,  kao i gumb za paljenje ili stavljanje uređaja u stand by mod.

Alatna traka obavijesti se nalazi u gornjem dijelu ekrana, a alatna traka s aplikacijama se nalazi na dnu ekrana i njoj je moguće pristupiti na svakom home screenu. Naravno korisnicima je na raspolaganju i Google play market s preko 600 000 raznih aplikacija koje je moguće preuzeti.
Ovaj tablet ne posjeduje mogućnost spajanja na mobilnu mrežu nego za spajanje koristi Wifi konekciju, Bluetooth ili USB.

Cijena Google Nexus 7  je 200 $ za verziju od 8 GB, i 250 $ za verziju s 16 GB unutarnje memorije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here