HP Pavilion Plus 16 laptop

HP je proširio svoju popularnu liniju Pavilion Plus laptopa s novim modelima dijagonale zaslona od 14 i 16 inča.

Pavilion Plus 14

Novi modeli od 14 inča dolaze s različitim procesorskim opcijama. HP nudi Intel Raptor Lake procesore s opcijama do i7 SKU, koji dolaze s Iris Xe integriranom grafikom. Istovremeno za ljubitelje AMD-a, tu su i AMD Phoenix APU procesori s opcijama do Ryzen 7 7840H, koji se ističu zahvaljujući Radeon 780M integriranoj grafici.

Što se tiče memorije, Intel verzije dolaze s s 16 GB LPDDR5x-5200 RAM-a. S druge strane, AMD verzije nadmašuju očekivanja i dolaze s čak 32 GB bržeg LPDDR5x-6400 RAM-a. Ovo će korisnicima omogućiti brzo i fluidno multitasking iskustvo.

Oba modela od 14 inča dolaze s istim izvanrednim zaslonima. S rezolucijom od 2880 x 1800 piksela, omjerom stranica 16:10, svjetlinom od 500 nita te podrškom za HDR i IMAX Enhanced certifikate, tako da će ovi laptopi prijenosnici pružati izuzetno kvalitetni prikaz. Osim toga, zaslon ima osvježavanje od 120 Hz, što će posebno biti cijenjeno pri gledanju video sadržaja.

HP nudi do 1 TB PCIe 4.0 NVMe SSD-a za pohranu podataka na ovim prijenosnicima. To znači veće brze brzine čitanja i pisanja, što će poboljšati ukupnu performansu uređaja.

Što se tiče povezivosti, HP Pavilion Plus plus latpopi dolaze s 5 MP IR web kamerom za visokokvalitetne video pozive. Također podržavaju MediaTek Wi-Fi 6E + BT 5.3 karticu za brzo i pouzdano bežično povezivanje. Iako nema Thunderbolt 4 ili USB4 priključaka, korisnici će imati na raspolaganju 2x USB-C 3.2 Gen 2 priključka, 2x USB-A 3.2 priključka, HDMI 2.1 video izlaz te kombinirani audio priključak.

Konfiguracije bez OLED ekrana dolaze s baterijom kapaciteta 51 Wh, dok konfiguracije s OLED ekranom imaju veću bateriju kapaciteta 68 Wh. To će omogućiti korisnicima dulje vrijeme rada bez potrebe za punjenjem.

HP Pavilion Plus 16

Za korisnike koji traže više grafičke snage, HP nudi model od 16 inča s RTX 3050 grafičkom karticom. Ovaj GPU će se kombinirati s moćnim i7-13700H CPU-om i 16 GB LPDDR5x-5200 RAM-a, što će omogućiti vrhunske performanse u igrama i zahtjevnim zadacima.

Iako model od HP Pavilion Plus 16 nema OLED ekran kao opciju, HP je uključio visokokvalitetni IPS zaslon s rezolucijom od 2560 x 1600 piksela. Ovaj zaslon također podržava osvježavanje od 120 Hz i VRR (Variable Refresh Rate), što će poboljšati gaming iskustvo.

Povezivost na modelu od 16 inča uključuje 5 MP IR web kameru za kristalno jasne video pozive. Iako nema Thunderbolt 4 priključka, korisnici će i dalje imati pristup brzim priključcima, uključujući 2x USB-C priključka, 2x USB-A priključka, HDMI 2.1 video izlaz i kombinirani audio priključak. Veći okvir modela od 16 inča omogućava postavljanje veće baterije kapaciteta 68 Wh, što će pružiti dulje vrijeme rada na jednom punjenju.

IzvorHP
Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here