Google play 4.0.25

Kako bi programeri aplikacija mogli privući više korisnika da instaliraju njihovu aplikaciju, Google je odlučio uvesti sustav oglašavanja u rezultatima pretrage.

Android trenutno ima preko milijardu aktivnih korisnika diljem svijeta, a na Google Play trgovini trenutno ima preko milijun aplikacija. Programeri novi aplikacija imaju veliki problem kako promovirati svoje aplikacije kada već postoji toliko aplikacija u Play storeu.

Attachment-1

Rješenje ovog problema vidi u uvođenju sustava oglašavanja kakav je već prisutan u Googleovim rezultatima pretrage na webu odnosno SERP-u, gdje se oglasi pokazuju na vrhu stranice. Sličan način prikazivanja istaknutih sadržaja bi se trebao uvesti i u Google play trgovinu, a iz tvrtke smatraju da će na ovaj način programeri moći privući više korisnika da koriste njihovu aplikaciju.

Trenutno nekoliko oglašivača radi u ovom programu, a oglasi bi se trebali početi prikazivati korisnicima u idućih nekoliko mjeseci. Više informacija ovoj temi se očekuje da bi Google mogao otkriti tijekom IO konferencije koja je zakazana za svibanj.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here