Zemlja iz satelita na Google Earth

Google Earth je program s kojim  možete izbliza pogledati satelitske snimke različitih lokacija diljem svijeta.  Google Earth preko satelitskih snimaka, karata i brojnošću podataka samog „google searcha“  stavlja brojne informacije o našem planetu dostupne u svega par klikova mišem.

Google Earth značajke

S ovim alatom možete zumirati naš planet iz svemira sve do vašeg kvarta preko virtualnog globusa. U tražilicu možete upisati lokacija koja vas zanima, a program će vas sam odvesti do nje. Putem street view opcije moguće je pregledavati virtualni je prikaz okoline u 360° perspektivi.

U opciji layers možete uključiti prikaz brojnih javnih mjesta kao što su restorani, banke, kafići, benzinske crpke i sl. Sva mjesta koja posjetite  je moguće pohraniti  u favorite, kako bi ih poslije lakše pronašli. U program su integriran i  3D prikaz nekih građevina i turističkih odredišta poput Piramida ili Eiffelovog tornja.

Od verzije 5 je moguće pretraživanje i oceana. Kada se uključe oceani u opcijama od programa onda dobijemo mnoštvo zanimljivih lokacija poput brodolomaca i podvodnih istraživanja.

Google Earth može poslužiti  i za pregledavanje snimaka svemira, kao i topografske karte,  satelitske snimke čak i 3D prikaz pojedinih krajobraza na nama najbližem planetu – Marsu. Program se može besplatno preuzeti s službene stranice.

Ukoliko koristite Google Chrome aplikaciju možete pokrenuti direktno iz preglednika, a dostupna je i za mobilne uređaje na Android i iOS platformi.

 

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here