Google Chrome logotipi

Google Chrome je web preglednik koji najviše troši bateriju na uređajima, što je dokazao Microsoft prošlog ljeta u svom testiranju. No to bi se trebalo promijeniti s aktualnom stabilnom verzijom – Google Chrome 57.

Ova verzija sadrži novi način upravljanja energijom koji će smanjiti potrošnju procesora neaktivnih kartica na samo 1%. Ovo se ne odnosni na kartice u kojima se budu izvodila videa u stvarnom vremenu ili audio datoteke jer će te kartice (tabovi) ipak trebati nešto više resursa kako bi se sadržaj prikazivao bez zastajkivanja.

Google tvrdi da trećinu energije troše otvorene kartice u pozadini, a ova optimizacija trebala bi smanjiti potrošnju za 25 %. Uspoređujući potrošnju Chromea i ostalih preglednika poput Micorosft Edgea ili Opere, Googleov preglednik troši mnogo više energije, pa svi koji koriste ovaj preglednik na svojim laptopima trebali bi dobiti nešto duži vijek trajanja baterije.

Tvrtka je također obećala poduzimanje daljnjih koraka kako bi dodatno poboljšali energetsku učinkovitost Chromea u idućim verzijama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here