Novi Google Chrome logo

Već je poznato da Google Chrome nije baš štedljiv po pitanju potrošnje radne memorije. Kako svaki otvoreni tab otvara i novi proces u Chromeu, nakon nekoliko otvorenih tabova preglednik zna znatno usporiti. Ovaj problem je posebno vidljiv na računalima s manje radne memorije.

Tvrtka već neko vrijeme radi na načinu kako ubrzati web preglednik. Već su uveli neke algoritme koji bi trebali ubrzati surfanje, smanjena je i potrošnja baterije, no problem s potrošnjom RAM-a je još uvijek prisutan.

U prosincu bi trebao izaći Chrome 55 koji bi napokon trebao riješiti i ovaj problem. Ova verzija preglednika bi trebala reducirati potrošnju memorije za 50 %, ovisno o stranici koju posjećujete. Problem bi se trebao riješiti korištenjem novog V8 Javascript enginea koji uvelike smanjuje potrošnju RAM-a.

Inače, Chrome 55 će napokon ukinuti i podršku za Flash, te će se oslanjati isključivo na HTML5. Oni nestrpljivi mogu preuzeti ovu verziju preglednika s Dev kanala, a stable verzija bi trebala izaći 6. prosinca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here