Twitter i Google logo

Twitter i Google su se dogovorili da će se uskoro u rezultatima pretraživanja u Googleu sada prikazivati i tweetovi s Twittera, navodi Bloomberg.

Do sada je pretraživački div mogao indeksirati neke sadržaje s Twittera, no uskoro će ti sadržaji biti prikazani direktno s Twittera, slično kako Google već prikazuje određene objave vaših prijatelja s Google Plus društvene mreže ukoliko ste prijavljeni na nju.

Obje društvene mreže već rade na ovom, pa se očekuje da bi ova značajka mogla zaživjeti vrlo skoro, najvjerojatnije već u prvoj polovici ove godine.

Od 2009. do 2011. ove tvrtke su već imale sporazum o preuzimanju sadržaja, no dolaskom Alija Rowghanija na mjesto glavnog direktora Twittera, ugovor nije produžen jer su iz Twittera željeli zadržati viši nivo kontrole nad sadržajem kojeg objavljuju korisnici.
Izgleda da nema dogovora oko podjele prihoda od oglašavanja, već će Twitter primati naknadu za dijeljenje ovih sadržaja. O kojem iznosu se radi trenutno nije poznato.

I Microsoftov Bing pretraživač također ima sličan dogovor s Twitterom, pa se neki tweetovi poznatih osoba ili tweetovi o nekim proizvodima prikazuju na Bingovoj stranici pretraživanja, što pretraživaču omogućava prikazivanja nekih rezultata pretrage u stvarnom vremenu.

Naravno, isto će biti i kod Googlea jer se neće svi tweetovi prikazivati na stranici pretrage, nego samo najnoviji s velikim brojem favoritea i retweeta.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here