Gom Player Logotip

GOM player je besplatan video player,  a iako su drugi media playeri nešto popularniji, ovaj program se fokusira na reprodukciju video zapisa uz ponudu brojnih opcija.

Sistemski zahtjevi

Sistemski zahtjevi za ovaj program nisu veliki. Dovoljno vam je posjedovati 300 MHz CPU, 16 MB RAM-a i samo  20 ak MB na čvrstom disku. Nažalost, ovaj program radi isključivo pod Windows okruženju. Podržani su operativni sistemi Windows 98, ME, 2000, XP, 2003, Vista  i  7.

Instalacija

GOM  player je brzo i jednostavno za instalirati, jedino što je potrebno prilikom instalacije odabrati par komponenti poput codeca, kratica i odabrati koje datoteke da Gom player otvara kao defaultni player.  Također, moguće je i odabrati GOM Video Converter – program za konvertiranje video  zapisa.  Prilikom prvog pokretanja Gom player će vam ponuditi osnovna podešavanje poput podešenja veličine fonta, kvalitetu reprodukcije i  mogućnost da bude sistemski player za video DVD-ove.

Sučelje

Sučelje programa je napravljeno minimalistički, a izbornik se pokreće s desnom tipkom miša. Na vrhu prozora su opcije za minimiziranje, povećavanje i  za gledanje preko cijelog ekrana, a na dnu traka s podacima o trajanju zapisa, traka za podešavanje zvuka i pretraživač titlova na  internetu. Dugmad za pokretanje, premotavanje, pauziranje i preskakanje video zapisa se nalaze u lijevom uglu. Gom player podržava i preuzimanje skinova koje možete naći na službenoj stranici.

U izborniku se nalaze još brojne opcije kao što su namještanje boja, svjetline, kontrasta, veličine fonta titlova, podešavanje playliste, aspect ratia i sl.

Glavna prednost ovog video playera je upravo njegova mala veličina i sistemski zahtjevi tako da ga je moguće instalirati i na starija računala. Glavna mana mu je što zna imati problema s reprodukcijom nekih manje korištenih formata iako, u takvoj situaciji, GOM  player će pokušati pronaći odgovarajući codec na Internetu.

Gom player – Download

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here