Firefox za iOS

Iako većina vlasnika iPhonea i iPada koristi Safari kao glavni web preglednik, malo konkurencije ne bi trebalo štetiti jer Mozilla je napokon izbacila Firefox za iOS nakon nekoliko mjeseci rada.

Firefox za iOS je najavljen još krajem prošle godine, a prve testne verzije su izašle još prije 6 mjeseci. Svo ovo vrijeme ekipa iz Mozille je radila na njemu kako bi ponudila sve najbolje značajke s desktop verzije Firefoxa vlasnicima iPhonea, iPod Touch i iPada, stoji na njihovom blogu.

Baš kao i u verziji za Android i računala, Firefox za iOS sadrži Private Browsing način rada koji omogućava da preglednik ne prihvaća kolačiće, ne pamti unesene lozinke i ne prati stranice koje su nedavno posječene.

Naravno, podržana je i sinkronizacija s Firefoxom na drugim platformama. Dakle, sve omiljene stranice (Bookmarks), pohranjene lozinke i otvoreni tabovi.

Inače, verzija za trenutno najpopularniji mobilni operativni sustav Android je izašla još prije tri godine, a glavni razlog zašto su iOS korisnici trebali čekati sve do sada je što Apple to nije dopuštao s obzirom na njihova ograničenja za interakciju aplikacije treće strane.

Kako bi isprobali Firefox za iOS otiđite do AppStorea i preuzmite aplikaciju, no imajte na umu da se radi o prvoj verziji pa su, unatoč dugotrajnom testiranju aplikacije, mogući neki manji bugovi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here