Firefox 40 za Windows 10

Mozilla je upravo izbacila jubilarnu 40 verziju Firefoxa koja bi trebala donijeti poboljšanu kompatibilnost s novim Windows 10 operativnim sustavom.

Ova verzija je izašla samo nekoliko dana nakon što je tvrtka izdala izvanrednu verziju 39.0.3 koja je „zakrpala“ jedan važan propust u ovom web pregledniku, pa ako već niste instalirali verziju 39.0.3 svakako instalirajte najnoviju verziju.

Novi dizajn u Windowsima 10

Osim navedenog korisnici Firefoxa na ovom operativnom sustavu će primijetiti i redizajnirano sučelje s većim i debljim elementima u dizajnu, a sam prozor za pregledavanje stranica je malo povećan, jer je glavna traka sužena.

Također objavljene su i upute kako podesiti Firefox kao zadani web preglednik u novim Windowsima. Kada pretražujete nešto putem pretrage u taskbaru Windowsa do sada su se prikazivali isključivo rezultati iz Binga, no ako postavite Firefox 40 kao zadani web preglednik onda će vam se tu prikazivati rezultati tražilice koju ste postavili u Firefoxu.

Firefox 40 donosi i poboljšanu sigurnost

U novu verziju Mozilla Firefoxa će se sada moći dodati samo certificirani dodaci, a oni koji nisu certificirani od strane Mozille će biti automatski isključeni. Također tvrtka će pomoći programerima koji rade vlastite dodatke u njihovom certificiranju.

Mozilla Firefox 40 je dostupan za Windows, Linux, Mac i Android platforme.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here