Facebook uživo video prijenosi

Facebook je korisnicima u SAD-u omogućio uslugu  Live Video Streaminga odnosno video prijenosa putem mobilnih uređaja. Trenutno je ova značajka uvedena u iOS aplikaciju, a dobra vijest je da ekipa iz Facebooka užurbano radi na razvoju i Android aplikacije koja će podržavati prijenose uživo.

Na svojoj stranici su objavili kako znaju da korisnici Android uređaja obožavaju video zapise gledati na svom pametnom telefonu i kako to prakticira više od 50 % korisnika tih uređaja.

Početkom slijedećeg tjedna korisnici Facebook Android aplikacije u SAD-u će moći uživo prenositi videa putem svog telefona ili tableta. Nakon SAD-a, ova usluga bi trebala biti dostupna i u drugim državama, također je navedeno u službenoj objavi.

Video prijenose u živo ćete moći pratiti u vijestima (newsfeedu) na Facebooku, a moći ćete gledati i prijenose javnih osoba ukoliko ste lajkali njihovu stranicu.

Osim za osobne profile, ova usluga će biti dostupna i za javne osobe ali i Facebook stranice, što bi se moglo svidjeti onima koji se bave marketingom na društvenim mrežama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here