Prvi korak Facebook provjera sigurnosti

Jedan do prioriteta Facebooka je sigurnost korisnika, a kako bi ona bila na većem nivou uskoro će korisnici dobiti novi alat koji bi trebao dodatno pojačati sigurnost na ovoj društvenoj mreži.

Alat pod nazivom Security Checkup bi trebao objediniti nekoliko već znanih sigurnosnih opcija na jednom mjestu kako bi korisnici mogli dodatno osigurati profil.

Na Facebookovom newsroomu je objavljeno kako u idućih nekoliko tjedana na svim profilima na vrhu News Feeda (Vijesti) će se pojaviti nova obavijest korisnicima putem koje će korisnici moći pristupiti Security Checkup alatu.

Prvi korak je da se odjavite s svih uređaja na kojima ste možda zaboravili da ste još uvijek prijavljeni. Tu se možete i odjaviti iz aplikacija koje duže vrijeme niste koristili.

U drugom koraku možete uključiti obavijest putem e-maila ukoliko netko želi da se logira na Facebook s nepoznatog uređaja ili web preglednika.

Drugi korak Facebook provjera sigurnosti

U posljednjem koraku Facebook će vam dati par savjeta kako napraviti jaku i unikatnu lozinku. Također se savjetuje da lozinku za prijavu na Facebook ne koristite na ni jednom drugom siteu.

Treći korak Facebook provjera sigurnosti

Ukoliko želite možete i sami pristupiti ovom alatu putem ove stranice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here