novo sučelje Facebook Messenger

Facebook Messenger je jedna od najpopularnijih aplikacija za komuniciranje s svojim prijateljima putem pametnog telefona ili tableta.

Već neko vrijeme putem ove aplikacije ne samo da možete komunicirati s svojim prijateljima na ovoj društvenoj mreži, već i s ostalim kontaktima iz imenika vašeg mobilnog uređaja.

Međutim, Facebook uvodi još jednu novinu. Za korištenje ove aplikacije više neće biti potrebno imati profil na Faceu, već ćete je moći koristiti i bez njega. Sam proces registracije je onda isti kao i kod WhatsAppa ili Vibera gdje umjesto povezivanja na Facebook profil, upisujete broj mobitela na kojeg onda stiže poruka za verifikaciju.

Dakle, sada ćete moći komunicirati i s onima koji nemaju profil na Facebooku, ali koriste ovu aplikaciju, jer će se i ta osoba pojaviti u vašoj listi kontakta na Messengeru.

novo sučelje Facebook Messenger

Možda te još zanima: Facebook ukida poruke iz Android i iOS aplikacija

Što je tvrtka ovime htjela postići nije poznato, jer već posjeduju popularni WhatsApp kojeg su kupili prošle godine za čak 20 milijardi US $, a na ovaj način se Facebook Messenger po svojim značajkama postao vrlo sličan WhatsAppu. Trenutno WhatsApp koristi oko 800 milijuna korisnika, dok Facebookov Messenger oko 700 milijuna.

Veliku ulogu igraju i tržišta u Indiji i Aziji gdje Facebook kao društvena mreža nije popularan, pa možda da ovaj način tvrtka pokušava „dovući“ što više korisnika iz tog područja na Face.

Nova verzija Messengera s ovom opcijom bi trebala uskoro biti dostupna u Google Playu za Android, odnosno na iTunesu za iOS.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here