Facebook Home

Facebook je danas predstavio Facebook Home, launcher  s skupom aplikacija za Android.  Home ne donosi samo redizajnirano korisničko sučelje, nego se dublje integrira s Android uređajima i postaje dio sustava. Tako će početni zaslon biti  transformiran u tzv. Cover Feed koje će na zaslonu ispisivati statuse, fotografije i poruke vaših prijatelja na ovoj društvenoj mreži.

Također, samo komentiranje, dijeljenje i lajkanje će biti moguće direktno s Cover Feeda, bez potrebe za pokretanjem klasične aplikacije. Facebook Home je fokusiran na dopisivanje, pa tako uključuje i bolju aplikaciju za slanje poruka s šarenim notifikacijama, na kojoj se prikazuju i slike prijatelja.

Aplikacija bi trebala se moći preuzeti s Google Play trgovine za koji dan, dok će Home, u početku,  biti dostupan samo na nekoliko uređaja i to s Android 4.0 ICS i novijim OS. Podržani uređaji su: HTC One, HTC One X, HTC One X+, Galaxy S3, Galaxy S4, Galaxy Note II i novi HTC First.

HTC First

Glasine koje su kružile proteklih dana su se pokazale točnima, pa je  Facebook  predstavio i svoj prvi Android pametni telefon, baziran upravo na Facebook Home aplikacijama. Radi se o telefonu koji je proizveo HTC. HTC First spada u srednji segment Android uređaja, a opremljen je s 4.3 inčnim dodirnim zaslonom, kamerom od 5MP i solidnim dual-core Snapdragon 400 procesorom.

HTC First

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here