Facebook za Android slika zaslona

Sigurno su se mnogi pitali zašto kada fotografiju objave na Facebooku putem Android mobitela je lošije kvalitete od one objavljene putem računala. Ovo nije zbog rezolucije kamere koja je na modernim pametnim telefonima i više nego zadovoljavajuće kvalitete već zbog toga što je Facebook do sada mijenjao veličinu fotografija uploadanih putem mobilnog uređaja.

Do sada su sve fotografije koje su prenesene putem mobitela bile rezolucije mršavih 960×540 px i izgledale bi u ponekim slučajevima mnogo lošije nego original, pogotovo ako su se naknadno pregledavale na PC računalu s većim ekranom.

Dva su glavna razloga za kompresiju fotografija. Prvi je što na ovaj način štedite mobilni promet, a drugi je što Facebooku trebalo manje prostora za pohranu vaših fotografija na svojim serverima.

Međutim, nova verzija Facebooka za Android omogućava i prijenos fotografija u HD kvaliteti, odnosno u rezoluciji 2048×1152 px, dakle istoj rezoluciji koja je podržana i na desktopu.

Po defaultu prijenos fotografija u HD kvaliteti je isključen pa ga morate aktivirati ručno u postavkama aplikacije, na način da uključite opciju „Učitavanje HD fotografija“ kao u gornjem screenshotu.

Get it on Google Play

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here