Face swap

Razvojni tim Microsoft Garage koji je zadužen za izradu mobilnih aplikacija napravio je Face Swap aplikaciju putem koje možete zamijeniti svoje lice s tuđim, naravno na zaslonu pametnog telefona.

Aplikacija koristi napredne Microsoftove algoritme i Bing pretragu, a u prvom koraku je potrebno snimiti selfie fotografiju kako bi sustav za prepoznavanje lica se aktivirao.

Nakon toga putem Face Swap aplikacije možete pretraživati razne fotografije dostupne na internetu i zamijeniti svoje lice s licem primjerice neke poznate osobe.  Aplikacija prepoznaje i podešava ton kože, uvjete osvjetljenja i okret glave, a moguće ju je koristiti i kod grupnih fotografija.

Microsoft je objasnio da je Garage tim radio 5 mjeseci na razvoju Face Swapa, a malo je pomogao i tim iz Bing pretraživača. Jednom napravljeni slikovni uradak zatim možete podijeliti s svojim prijateljima na Facebooku, kao i na ostalim društvenim mrežama.

Android verzija aplikacije je već dostupna za download, verzija za iOS se očekuje uskoro. Iako Microsoft stoji iza Face Swapa, trenutno nema nikakvih najava da će izaći na Windows platformi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here