sSamsung s9000 4K HDTV

Na nedavno završenom sajmu elektronike CES 2013 najviše pažnje su plijenili novi 4K HD televizori. Nekoliko proizvođača predstavilo je nove modele, koji će se naći na tržištu tijekom ove godine. Iako još uvijek nisu određene točne cijene svih modela, za većinu ovih 4K HD televizora će biti potrebno izdvojiti koliko i za solidni automobil.

Samsung S9000

sSamsung s9000 4K HDTV

Samsung je predstavio model S9000 4K HD TV, dijagonale od 85 i 110 inča, koji može konvertirati običan HD sadržaj u ultra HD format 4K. Navedeni model sadrži i odličan audio sustav integriran u sam okvir televizora.

S9000 osim vrhunske kvalitete slike, ima i odličan dizajn, no to nije sve, jer je u televizor integriran i četverojezgreni procesor kako bi korisnici mogli koristiti blagodati internet televizije, poput stream usluga i raznih aplikacija.

Sony 4K Bravia HD televizori

sony-xbr55

Sony je predstavio nekoliko modela iz 4K  Bravia HD serije, a najzanimljiviji modeli su Bravia XBR-65X900A dijagonala 65 inča i 55 inčni model XBR-55X900A.

No što će vam 4K HD televizor, ako još uvijek nema dostupnog sadržaja za njega? Iz Sonya su riješili taj problem što svojim korisnicima omogućuju pristup svom vlastitom servisu za distribuciju UltraHD sadržaja iz Sony Picturesa.

Panasonic Viera HD

Panasonic Viera HDTV

 

Iz Panasonica stižu čak 32 modela iz Viera HD serije, koji su svi opremljeni novom smart TV opcijom. Ona omogućava da svaki korisnik u kućanstvu za sebe napravi vlastiti home screen, kako bi olakšao pristup sadržaju, a uređaj će automatski detektirati tko ga koristi uz pomoć kamere.

Prema podacima iz Panasonica, neki od ovih modela će koristiti LED tehnologiju, a neki plazma tehnologiju, dok će veličina zaslona biti do 65 inča.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here